donderdag, 9. november 2006 - 9:16

Gratis deeltaxi voor gehandicapte 55-plusser

Tilburg

Tilburg breidt vanaf 15 november het project gratis openbaar vervoer uit met een gratis deeltaxi voor gehandicapte 55 plussers. Het gaat om ongeveer 7.000 mensen die in het bezit zijn van een wvg-deeltaxipas en nu nog € 0,45 cent per strip betalen. Ook de sociaal begeleider van de pashouder reist gratis mee, als de pashouder gratis mag reizen.

Wethouder Els Aarts (zorg, wmo): “Mobiliteit is een integraal onderdeel van de basale levensbehoefte. Met name voor mensen met een beperking is het soms moeilijk om er op uit te trekken. De deeltaxi maakte dit natuurlijk al mogelijk, maar de financiën waren soms nog een beperkende factor. Speciaal voor de mensen met de kleine beurs hebben we het voordeel van de gratis bus voor niet-gehandicapte 55 plussers gelijk getrokken.Zo hoeven ze hun geld niet meer aan de reis uit te geven, maar houden ze het over voor de bestemming. Dat maakt voor een boel mensen met een kleine beurs net wat meer mogelijk.�

De proef start op 15 november en loopt door tot en met 30 juni 2007. Het gratis reizen met de deeltaxi beperkt zich tot het grondgebied van Tilburg en Goirle. Gehandicapten die voor gratis deeltaxivervoer in aanmerking komen, zijn middels een brief op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):