donderdag, 14. september 2006 - 17:49

Gratis met de bus in het weekend

Tilburg

Op 16 en 17 september vindt het Weekend van de Vervoering plaats. In dit weekend kunnen reizigers in heel Brabant en dus ook in Tilburg gratis met de bus. Dit geldt zowel voor de stadsbussen als het streekvervoer. Met het Weekend van de Vervoering krijgt iedereen de kans om het openbaar vervoer gratis uit te proberen. De gemeente hoopt zo meer reizigers te verleiden om ook na het weekend eens wat vaker de bus te nemen.

Zaterdagochtend om 10.00 uur wordt het Weekend van de Vervoering op feestelijke wijze geopend door wethouder Hans Janssen. Hij zal vanuit een open bus iedereen oproepen om dat weekend de bus eens te proberen en zelf te ontdekken wat de voordelen van het openbaar vervoer zijn. Op zaterdag rijden er in Tilburg naast de gewone T Bussen ook vier historische bussen met de gewone dienstregeling mee. Iedereen heeft de kans om met één van deze bijzondere bussen naar zijn bestemming vervoerd te worden. Ook is er op zaterdag informatie over de bus en de nieuwe bustarieven verkrijgbaar bij de BBA infobus op de Heuvel. Hier is ook de eerste stadsbus die in Tilburg heeft gereden, te bezichtigen.

Het Weekend van de Vervoering is meteen een voorschot op de nieuwe bustarieven die in Tilburg ingevoerd worden. Het openbaar vervoer wordt vanaf 1 oktober gratis voor iedereen van 55 jaar en ouder. Om deze proef met gratis reizen zo makkelijk mogelijk te maken, is besloten dat iedereen van 55 jaar en ouder op vertoon van een geldig identiteitsbewijs gratis mee kan reizen. Een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is dus voldoende en een apart pasje niet nodig. De gemeente heeft hiervoor gekozen zodat ook reizigers van buiten Tilburg gratis met de stadsbus in Tilburg kunnen reizen. Verder wordt vanaf 1 oktober het TOP-ticket het gehele weekend geldig en gaat de prijs van de Nightliner omlaag naar 1 euro. De Nightliner gaat ook nog eens vaker rijden.
Provincie:
Tag(s):