woensdag, 21. juni 2006 - 12:07

Gratis met de zomerbus

Deze zomer is het voor de 15e maal dat de zomergasten van Schouwen-Duiveland gebruik kunnen maken van een uniek toeristisch product: GRATIS OPENBAARVERVOER OVER HET GEHELE EILAND. Met elkaar zetten de recreatieondernemers, verenigd in de Stichting Ontwikkeling Recreatie met behulp van de Gemeente en vervoerder Connexxion de Zomerbus op de rit. Een uniek stukje toeristisch product!

Negen weken gratis openbaar vervoer in de zomer voor de gasten van de aangesloten bedrijven, over het hele eiland. Waar vind je dat in Nederland? Op Schouwen-Duiveland!

Zo’n 22 recreatiebedrijven gebruiken dit instrument om daarmee hun gasten het mooie eiland Schouwen-Duiveland van zijn sterkste kant te laten zien.

Negen weken lang, van zaterdag 24 juni t/m zaterdag 25 augustus, zijn er weekkaarten beschikbaar waarmee 2 volwassenen met 4 kinderen (jonger dan 12 jaar) onbeperkt kunnen reizen op Schouwen-Duiveland met de drie openbaar vervoerlijn van Connexxion.

Lijn 104 (Renesse – Port Zélande v.v.), lijn133 (Waterland NeeltjeJans – Bruinisse v.v.) en lijn 134 (Renesse – Zierikzee v.v.).

Vanwege het 3e lustrum wordt aan het begin van de gratis-reizen-periode stil gestaan bij dit feit.

Op zaterdag 24 juni zullen enkele festiviteiten plaatsvinden op het tTransferium aan de Roelandsweg in Renesse.

Daar bevinden zich zowel de haltes van Connexxion als die van het Transferium vervoer, dat eveneens een lustrum viert, nl het is voor het 10 jaar dat de gratis bus voor naar het stranden camping rijdt.

Het programma begint om 14:00 uur met een ontvangst, waarna wethouder Ad Verseput enige woorden aan het heugelijke feit zal wijden om vervolgens met z’n allen op de bus te stappen (ook gratis) voor een gezellig bustochtje.

Een ieder is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Provincie:
Tag(s):