zaterdag, 8. juli 2006 - 10:05

Gratis Museabezoek in provincie Utrecht

Utrecht

Op zaterdag 8 en zondag 9 juli 2006 vindt in de provincie Utrecht het vierde Gratis Rondje Musea plaats. Deze actie kan rekenen op veel belangstelling: in totaal doen 36 Utrechtse musea mee. Het initiatief komt van de provincie Utrecht die hiermee het museumbezoek publieksbreed wil stimuleren.

De 36 musea die gratis hun deuren openen zijn verspreid over 17 gemeenten in de provincie Utrecht. Voorbeelden zijn o.a. de typisch locale musea als het stadsmuseum IJsselstein, Dorestad in Wijk bij Duurstede, 't Vurhuus in het Utrechtse vissersdorp Spakenburg en Het Rondeel in Rhenen. Musea met een thematische insteek zijn o.a. het Cavaleriemuseum en Mondriaanhuis in Amersfoort, de Heksenwaag (Oudewater) en het Aboriginal Art Museum (Utrecht).

Ook de Utrechtse kasteelmusea doen mee: Huis Doorn, Slot Zuylen, kasteel Groeneveld en kasteel De Haar. In de stad Utrecht nemen o.a. het Volksbuurtmuseum Wijk C, Museum Sterrenwacht Sonnenborgh, Centraal Museum, Catharijneconvent, Universiteitsmuseum en het Moluks Historisch Museum deel aan deze actie.
Provincie:
Tag(s):