woensdag, 5. april 2006 - 13:01

Gratis optreden Spinvis op Statenplein in Dordrecht

Dordrecht

Gratis optredens van cabaretier André Manuel en winnaar Grote Prijs van Nederland 2005 ROOSBEEF! Aanstaande donderdag 6 april vindt in Dordrecht het Innovatie Festival plaats. Ruim 1000 bezoekers komen naar Dordrecht voor het groots opgezette festival over innovatie en
kwaliteitsvernieuwing in de publieke sector. Dit speelt zich af op 50 verschillende locaties in het historisch centrum van Dordrecht.

Het festival wordt tussen 17.00 en 18.00 uur afgesloten met een live optreden van de Nederlandse band SPINVIS in een grote tent op het Statenplein. Toegang is vrij en iedereen is welkom. Met dit concert wil de organisatie alle Dordtenaren bedanken voor hun gastvrijheid voor het Innovatie Festival.

Het Innovatie Festival in Dordrecht is het sluitstuk van PINGUINS KUNNEN VLIEGEN, het thema van de Nationale Innovatieweek van 3 t/m 6 april 2006. Vier dagen staat Nederland in het teken van vernieuwing en kwaliteitsverbetering in de publieke sector. De Innovatie Expres (3 t/m 5 april) en het Innovatie Festival in Dordrecht (6 april) laat zien hoe vernieuwend Nederland momenteel is. Ook de gemeente Dordrecht presenteert haar meest innovatieve projecten.

Na 3 dagen Innovatie Expres komt heel vernieuwend Nederland op 6 april samen in Dordrecht. Op 50 locaties in het historische stadscentrum ontrolt zich voor ruim 1000 bezoekers een veelzijdig en levendig programma met meer dan 150 verschillende programmaonderdelen.

Naast het hoofdpodium op het Statenplein zijn de volgende Dordtse locaties in gebruik: Galerie de Compagnie, Zeepaert, Poppodium Bibelot, Intermezzo, Teekengenootschap Pictura,
Voorstraat 125, Da Vinci College, Het Hof, café Miro, Wereldwaag, Marokkaans Cultureel Centrum, Augustijnenkerk, Berckepoort, Centrum voor de Beeldende Kunst, Bibliotheek, Oude Stadhuis, Jazz Podium, Muziekschool To Be, Maria School, Kunstkerk, Dordrechts Musem en de Trinitatis kapel.

Bezoekers kunnen zich hier tegoed doen aan debatten, lezingen, veilingen, het Museum van Overbodig Beleid, films en documentaires, talkshows, werkgroepen, kringgesprekken, muzikale optredens en nog veel meer.

Het centrale verzamelpunt en de uitvalsbasis van het Innovatie Festival is het hoofdpodium in de tent op het Statenplein. Hier vinden gedurende de gehele dag shows en optredens plaats. Optredens van de 17-jarige zangeres Roos van Roosbeef (winnaar van de Grote Prijs van Nederland in 2005), cabaretier en zanger André Manuel en dichter Simon
Vinkenoog en de Nederlandse zanger Spinvis met hun nieuwe project Dubvers.

Televisiepresentatoren Rocky Tuhuteru en Lennart Booij presenteren de show en interviewen o.a. minister Alexander Pechtold, oud-schaatser Marnix ten Kortenaar en Tweede-Kamerlid John Leerdam en vele andere interessante gasten. Het programma wordt afgesloten met het live concert van SPINVIS tussen 17.00 en 18.00 uur.

Dordtenaren en andere belangstellende zijn de hele dag welkom in de tent op het Statenplein.
Provincie:
Tag(s):