donderdag, 2. februari 2006 - 14:59

Graveeractie MIJN FIETS!

Zwolle

Ook in 2006 wordt de actie MIJN FIETS! gehouden. Zwollenaren kunnen net als de voorgaande drie jaren gratis hun fiets laten graveren. Dit jaar zijn de Stadswachten gemiddeld eens per vijf weken met de speciale fietsgraveerwagen te vinden op de Zwolse marktdagen. De actie duurt tot het einde van dit jaar.

Stadswachten doen met een speciale aanhangwagen alle Zwolse markten aan om Zwollenaren voor te lichten over hoe fietsendiefstal voorkomen kan worden. Daarnaast kunnen bewoners gratis hun fiets laten graveren door een elektrische graveermachine.
<BR>Men krijgt dan een zogenoemd fietsenpaspoort mee, met hierop alle gegevens van de fiets, waaronder het framenummer. Mocht de fiets alsnog worden gestolen, dan zijn deze gegevens van groot belang. De politie kan namelijk alleen fietsen opsporen waarvan de ingegraveerde postcode of het framenummer bekend zijn.
<BR>
<BR>Voor meer informatie over MIJN FIETS! en voor de actuele planning van de graveeracties kunt u terecht op www.zwolsewijken.nl (klik op MIJN FIETS!). Hier staan naast de planning ook tips voor het voorkomen van fietsendiefstal.
Provincie:
Tag(s):