zondag, 11. juni 2006 - 10:28

Griezelen of genieten?

Nistelrode

Beschrijving Ambrosius Bernheze (de bijenhoudersvereniging van Bernheze) houdt zondag haar jaarlijkse Nisseroise bijenmarkt. De markt is inmiddels uitgegroeid tot een echte familiedag met activiteiten voor imkers en niet imkers, voor jong en voor oud. Net zoals op andere markten wordt er natuurlijk gehandeld in bijenvolken. Door de grote sterfte van bijen in de afgelopen winter is de vraag naar bijenvolken enorm groot.

Voor wie meer wil weten over het houden van bijen is er een informatiekraam waar een bijenvolk van dichtbij bekeken worden en uitleg wordt gegeven over het voortbestaan van een bijenvolk. Ook is te zien hoe de honing in het voorjaar en de zomer geoogst wordt, zijn er bijenproducten te koop zoals propolis, bijenwas en koninginnegelei en worden er natuurlijk verschillende soorten honing aangeboden.

Naast alle bijen-bezigheden zal er ook een demonstratie gegeven worden door een korfvlechter en zijn ook het IVN en de Wereldwinkel vertegenwoordigd, evenals het Wijngilde en het Vogelasiel.
Provincie:
Tag(s):