dinsdag, 7. november 2006 - 23:07

Grillige Leonardo goud waard tegen Groningen

FC Groningen heeft in het eigen Euroborg Stadion een gevoelige nederlaag geleden tegen NAC Breda. De Noorderlingen werden door de Brabanders in eigen huis verslagen met 1-3.

Na negen minuten voetbal keek de ploeg van trainer Ron Jans al tegen een achterstand aan. De meestal grillige Leonardo liet zijn voetbalkunsten weer eens zien en zette ploeggenoot De Graaf vrij voor keeper Roorda, die een niet te missen kans kreeg. Groningen kwam via Levchenko terug in de wedstrijd. Hij benutte een penalty, na een handsbal van Mike Zonneveld.

De door trainer Ernie Brandts op de linksbackpositie geposteerde middenvelder haalde op slag van rust zijn gram. Via een schitterende vrije trap zette hij NAC op een 2-1 voorsprong.

Na de thee ging de equipe van Brandts door waar het de eerste helft was geeindigd. Via een scherpe counter trof hoofdrolspeler Leonardo doel en bepaalde de eindstand uiteindelijk op 3-1 in het voordeel van NAC Breda.