donderdag, 7. december 2006 - 9:26

GroenFront! staakt actie na val actievoerder

Zaandam

De GroenFront! bezettingsactie bij Houthandel van der Stad in Zaanstad die donderdagochtend om 06.30 uur van start ging is beëindigd nadat een van de klimmers die zich op het dak van een loods bevond door het dak is gezakt. Hij maakte hierdoor een val van meer dan 10 meter maar brak voor zover nu bekend alleen zijn arm.

De man werd onmiddelijk geholpen door eigen EHBO-ers van GroenFront! en daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De actie is onmiddellijk na het ongeluk gestaakt.

GroenFront! startte de actie donderdagochtend om 06.30u waarbij de Zaandamse houthandel Van de Stadt BV werd bezet. De activisten hadden het plan om de bezetting 12 uur vol te houden. GroenFront! eist van het bedrijf dat zij per direct alle handelsactiviteiten met Birma staakt, met name de omstreden import van teak uit Burma.

Burma wordt geregeerd door een uiterst gewelddadige militaire dictatuur. Een klein aantal Nederlandse houtimporteurs blijft ondanks het door de regering gevoerde ontmoedigingsbeleid stelselmatig teak uit Burma importeren, zo ook het bedrijf Houthandel Van de Stadt BV in Zaandam stelt GroenFront!
Provincie:
Tag(s):