zondag, 12. februari 2006 - 16:49

Groenlinks wil gesprek met van Geel over 2e kerncentrale

Den Haag

GroenLinks is erg geschrokken van de uitspraken van staatssecretaris van Geel over nieuwe kerncentrales in Nederland. Hij pleitte er in Buitenhof voor nieuwe kerncentrales, te bouwen in de Eemshaven of Borssele. Wijnand Duyvendak roept van Geel dinsdag naar de Kamer om tekst en uitleg te geven. Dat meldt de SP zondag.

'Energiepolitiek is kiezen en van Geel maakt precies de verkeerde keus. Kernenergie zadelt toekomstige generaties voor honderdduizend jaar op met het zeer giftige en gevaarlijke radioactieve afval. Kerncentrales brengen serieuze veiligheidsproblemen met zich mee. Kernenergie hoeft niet', zegt Duyvendak.

'Duurzame energie en energiebesparing kunnen evengoed het energievraagstuk en het klimaatvraagstuk oplossen. Maar dat vraagt wel een staatssecretaris die z’n nek uitsteekt voor een ambitieuze groene energiepolitiek. Kern daarvan is afkicken van onze energieverslaving: energie is schaars en daar moeten we veel zuiniger mee omgaan. Voor die boodschap deinst van Geel terug. Zoals van Geel de afgelopen vier jaar nooit heeft durven breken met bestaande tradities en belangen', aldus Wijnand Duyvendak.
Provincie:
Tag(s):