maandag, 9. oktober 2006 - 16:07

Groep verdacht van grootschalige autodiefstal

Zwolle

De Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland (BR NON) heeft in april en mei van dit jaar een groep verdachten aangehouden op verdenking van diefstal of verduistering van auto’s. De auto’s werden gehuurd of geleasd bij verschillende verhuurbedrijven in Nederland en vervolgens geëxporteerd naar het buitenland. De totale waarde van de verdwenen voertuigen wordt geschat op ongeveer 400.000 euro.

Het onderzoek, dat in november 2005 door de Bovenregionale Recherche is gestart, leidde naar een kerngroep van zes verdachten, afkomstig uit Drachten, Vaassen en Eindhoven. Vier verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. Zij worden ervan verdacht 36 voertuigen op illegale wijze naar het buitenland te hebben geëxporteerd. Dit maakt het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

Een 42-jarige man uit Drachten wordt als hoofdverdachte gezien. Hij werd in mei in de haven van Marseille aangehouden, nadat door het OM een Europees Arrestatie Bevel was uitgevaardigd. Hij is door de Franse autoriteiten aan Nederland overgedragen.

Het onderzoek werd gestart op basis van informatie uit verschillende politieregio’s dat een dadergroep zich bezig hield met het huren of leasen van auto’s, voornamelijk uit de hogere prijsklasse. De auto’s werden vaak voor een periode van één week gehuurd.
Provincie:
Tag(s):