dinsdag, 18. juli 2006 - 6:58

Groepszomerkamp naar Luxemburg

Scoutinggroep Pieter Maritz uit Ede bestaat dit jaar 60 jaar. Om dit te vieren zijn alle leden van de groep dit jaar gezamenlijk op kamp gegaan naar Wiltz in Luxemburg. De Scouts gaan ieder jaar op zomerkamp, maar een gezamenlijk kamp met alle leden tegelijk naar dezelfde plaats, houdt de groep alleen bij speciale gebeurtenissen.

De welpen, verkenners, rowans, stamleden, leiding en bestuur vertrokken zaterdag 8 juli naar het Scoutingkampeerterrein in Wiltz. Het kamp speelde zich af in de tijd van Willem van Oranje. De diverse speltakken (leeftijdsgroepen) hadden ieder een eigen rol, Hollanders, Spaanse soldaten of geuzen. Een groot deel van de activiteiten speelden zich in dit thema af.

Tijdens het kamp werden een aantal keer gezamenlijke activiteiten gedaan. Met de hele groep per trein naar Luxemburg stad, een avond een bourgondische maaltijd klaarmaken op het kampvuur en een afsluitende bonte avond stonden op het programma. De scouts hielden zich onder andere bezig met een wandeltocht van twee dagen door de omgeving mountainbiken en een adventure course in een oude steengroeve. Natuurlijk mocht een verkoelende duik in een nabijgelegen stuwmeer niet ontbreken.

Op 15 juli werd weer huiswaarts gegaan. Moe maar voldaan kunnen de PM-ers nu aan hun eigen vakantie beginnen.
Provincie:
Tag(s):