zondag, 2. april 2006 - 19:08

Groningen doet mee in top

FC Groningen heeft zich qua punten naast Ajax genesteld op de ranglijst. De Amsterdammers hebben nog een beter doelsaldo, maar daar is alles mee gezegd. Groningen won wederom in het Euroborg stadion, de plek waar zij onoverwinnelijk lijken. Erik Nevland heeft zich er in ieder geval weer helemaal hervonden. Hij scoorde beide treffers voor de ploeg van Ron Jans.

In de eerste helft kapte Nevland Theo Janssen uit rond de zestienmeterlijn en schoot de bal droog en hard in de korte hoek. Wapenaar had geen schijn van kans.

Fränkel, die later ook werd gewisseld, leidde de 2-0 in. Hij wilde een hoge bal bij de zijlijn controleren en binnenhouden, maar dat lukte niet. Matthijs ging er met de bal vandoor en gaf de bal direct voor op Nevland. Deze kopte van behoorlijke afstand toch binnen.

De 2-1 van Richard Knopper was uiteindelijk leuk, maar enkel voor de statistieken. Vitesse voelde dit echter niet zo. De ploeg had een kwartier daarvoor een penalty verdiend nadat Luirink Rojer had neergelegd in de zestien. Scheidsrechter Dick Jol zag er echter niks in. Een 2-2 had er dus ingezeten, maar Groningen houdt weer de punten in Euroborg en speelt wonder boven wonder nog mee voor de Champions League play-offs.
Categorie:
Tag(s):