donderdag, 2. november 2006 - 14:04

Groningen opgenomen in winterdienstregeling Schiphol

Schiphol

De winterdienstregeling 2006-2007 van Amsterdam Airport Schiphol, die loopt van november tot en met maart, telt drie nieuwe bestemmingen voor Schiphol: Exeter en Blackpool in het Verenigd Koninkrijk, en Groningen.

De Britse luchtvaartmaatschappij FlyBe heeft Exeter aan haar netwerk toegevoegd met een dagelijkse vlucht. Afgelopen zomer konden passagiers al meerdere malen per dag met FlyBe naar Norwich en Southampton. Jet2.com, eveneens uit het Verenigd Koninkrijk, vliegt op Blackpool. Die stad is vanwege haar pretparken ook wel bekend als 'rollercoaster city'. Andere bestemmingen van Jet2.com zijn Leeds/Bradford, Manchester en Newcastle. De luchtvaartmaatschappij biedt deze winter 47 vluchten aan tussen Amsterdam en het Verenigd Koninkrijk.

Groningen is een bestemming die voor het eerst sinds jaren weer wordt aangevlogen vanaf Schiphol. VLM Airlines vliegt dagelijks op deze bestemming. Ook Martinair heeft haar lijndienstnetwerk uitgebreid. Twee maal per week kunnen passagiers rechtstreeks naar Paramaribo of Curacao. Nieuw ten opzichte van de vorige winterdienstregeling binnen Europa zijn verder de routes Amsterdam - Madrid met het Spaanse Vueling; Amsterdam - Milaan met easyJet.

Naast de nieuwe bestemmingen heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen het aantal dagelijkse en wekelijkse vluchten opgevoerd. Onderstaand netwerkoverzicht geeft een volledig beeld van de veranderingen in het aantal vluchten en bestemmingen ten opzichte van de zomerdienstregeling 2006.
Provincie:
Tag(s):