zondag, 20. augustus 2006 - 17:28

Groningen veegt Feyenoord van de mat

FC Groningen heeft Feyenoord zondagmiddag pijnlijk over de knie gelegd in het Euroborg stadion. De formatie van Ron Jans schoot de Rotterdamse ploeg in de tweede helft aan flarden en ging er daardoor met een 3-0 overwinning vandoor.

De eerste helft was in vergelijking met de tweede een povere. Beide ploegen wisten slechts enkele kans(jes) te creëren. Na de theepauze draaiden de Groningers de duimschroeven aan en moesten de gasten uit Rotterdam capituleren.

Eerst was het Erik Nevland die met een kopbal doelman Henk Timmer wist te verschalken en zes minuten later, in de 56ste minuut, was het Koen van de Laak die de score verdubbelde tot 2-0. Terwijl tussendoor Glen Salmon nog een enorme kans om zeep had geholpen. Niet veel later maakte de Zuid-Afrikaan zijn fout echter goed, door voor het derde en tevens laatste doelpunt van de middag te zorgen.