vrijdag, 21. april 2006 - 0:10

Groningen verrast vriend en vijand

FC Groningen mag stiekem dromen van de volgende ronde in de play-offs. De thuiswedstrijd tegen AZ werd overtuigend met 3-1 gewonnen.

Het uitverkochte Euroborg leek de ploeg van Ron Jans vleugels te geven. Toch was het AZ dat in de beginfase de gevaarlijkste ploeg was. Denny Landzaat kreeg al na vijf minuten een vrije schietkans, maar zag zijn schot net naast de goal van Bas Roorda vliegen. De Alkmaarders bleven het vijandige doel zoeken, maar echt gevaarlijk kon de formatie van Louis van Gaal niet meer worden.

In de tweede helft was het FC Groningen dat onder de druk van AZ vandaan kwam. Wat heet; Cornelisse schoot de thuisploeg zelfs op 1-0. In het strafschopgebied draaide hij zich knap vrij en liet hij Timmer met een hard schot kansloos. Het thuispubliek ging volledig uit zijn dak en durfde zelfs het woord Champions League al in de mond te nemen. Die droom kwam alleen maar dichterbij toen een kleine tien minuten voor tijd Mark-Jan Fledderus eens op avontuur ging. Het afstandsschot van de middenvelder vloog snoeihard over Timmer tegen de netten.

Groningen rook bloed en ging in plaats van de 2-0 proberen vast te houden, op zoek naar de derde treffer. Het was Antoine van der Linden die hierin slaagde. Met een atletische beweging liet hij het Euroborg op zijn grondvesten trillen.

Scheidsrechter van Egmond keek al op zijn klokje en zag daarmee bijna niet de treffer van AZ. Diep in blessuretijd kopte Jaliens zijn ploeg naar de 3-1. Een belangrijke goal, die aanstaande zondag nog wel eens van grote waarde zou kunnen zijn.
Categorie:
Tag(s):