zaterdag, 19. augustus 2006 - 16:10

Groot aantal inbraken in vakantiewoningen opgelost

Den Helder

In Maastricht is afgelopen woensdag een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden in een Duitse gestolen auto. De auto bleek op maandag 14 augustus gepikt te zijn bij een inbraak in een vakantiebungalow op het park Ooghduyne in Den Helder. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De man liep tijdens een verkeerscontrole tegen de lamp. Hij probeerde te vluchtten maar kon door agenten van het korps Limburg-Zuid worden klemgereden en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

De recherche keek al een tijdje naar hem uit. Tijdens zijn verhoren bekende de man ruim 20 inbraken in diverse vakantiewoningen in Den Helder, Texel, Sint Maarten en Callantsoog. Ook elders in het land was hij actief, waaronder in de provincies Zeeland, Groningen en Friesland.

De verdachte heeft twee jaar geleden al eens 140 inbraken in vakantiewoningen aan de Noord-Hollandse kust bekend. Toen vloog hij met een gestolen auto uit de bocht op het eiland Texel.

Volgende week neemt de recherche van Den Helder de verdachte over in verband met het onderzoek naar de Noord-Hollandse zaken. Daarbij komen wellicht nog meer inbraken aan het licht.
Provincie:
Tag(s):