dinsdag, 7. maart 2006 - 18:10

Groot drugsnetwerk opgerold

Eindhoven

De politie heeft in samenwerking met de KLPD en Belastingdienst dinsdagochtend in totaal elf aanhoudingen verricht in regio Brabant Zuid-Oost, Limburg en Gelderland. De negen mannen en twee vrouwen worden verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie die zich specialiseerde in de productie op industriële schaal van wietteelt, die in de miljoenen euro’s loopt.

Verder worden ze verdacht van het witwassen van crimineel vermogen en gingen ze fysiek geweld niet uit de weg om hun bedrijfsvoering te beschermen. Door het oprollen van dit criminele netwerk, wordt de drugshandel een grote slag toegebracht.

In totaal werden achttien locaties doorzocht, waarvan een in de regio Limburg-Noord en een in de regio Gelderland-Zuid. In een bedrijfspand aan de Tussendijk in Helmond en op een woon- bedrijfslocatie aan de Veghelsedijk in Mariahout werden enorme hoeveelheden wiet en kweekbenodigdheden aangetroffen. De straatwaarde loopt in de miljoenen euro’s. Tijdens het onderzoek, dat nog niet is afgerond, werden ook tienduizenden euro’s aan contant geld, twintig vuurwapens en een kist met een brisant aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen. In verband met witwaspraktijken heeft het Openbaar Ministerie beslag laten leggen op vijftien auto’s en twee boten.

Onder de verdachten bevinden zich drie hoofdverdachten. Zij worden gezien als de personen die de criminele organisatie oprichtten en leidden. Het gaat om een 36-jarige man uit Mariahout, een 49-jarige Helmonder en een 55-jarige man uit Lieshout. Op de woon- bedrijfslocatie in Mariahout van de 36-jarige, trof de politie een enorme kelder aan met een oppervlakte van 150 m2. Hier was een volledig in bedrijfszijnde productieruimte aangetroffen. Ook hier werd wiet aangetroffen met een geschatte straatwaarde van 1 miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):