donderdag, 20. april 2006 - 15:56

Groot gaslek. 50 Woningen ontruimd

Hengelo

Tijdens graafwerkzaamheden in de Saturnusstraat werd rond 11.00 uurs een hoge-druk gasleiding losgetrokken. Het lek is om 12.50 uur gedicht. Het ging om een hoofdleiding van 160 mm dik. De melding kwam rond 1100 bij de hulpdiensten binnen. De brandweer heeft het gas neergeslagen met water. Alleen in de directe omgeving (straal van 3 meter) was er sprake van explosiegevaar. De Brandweer Hengelo werd geassisteerd door de korpsen uit Enschede, Oldenzaal en Dinkelland. Meetploegen zijn ingezet om te kunnen bepalen of er geen direct gevaar was. Ambulancediensten waren ook ter plaatse, evenals de Burgemeester van Hengelo, die zich ter plaatse liet informeren.

Op last van de brandweer werden aan de Saturnusstraat en aan de Steenbokstraat twee flats ontruimd. In totaal zijn dat vijftig woningen. Bewoners van één flat aan de Saturnusstraat zijn inmiddels weer naar huis. In de tussenliggende tijd worden de bewoners opgevangen in Wijkcentrum De Sterrentuin. Niemand is gewond geraakt.

Om de kabel te herstellen zijn op vier plekken leidingen opgegraven. Die leidingen moesten eerst afgesloten worden, voordat het lek hersteld kon worden. Medewerkers van Essent hebben die werkzaamheden uitgevoerd.

Als het lek helemaal is gedicht, moeten de woningen eerst worden gecontroleerd voordat de bewoners terug kunnen naar hun huizen. Hoe lang dat nog gaat duren, is nog niet bekend. In totaal zijn dertig mensen opgevangen.
Provincie:
Tag(s):