zondag, 16. april 2006 - 15:33

Groot xtc-lab opgerold

Goirle

Bij een inval in een woning aan de Bergstraat in Goirle heeft de politie zondagochtend rond 11.00 uur een xtc-lab aangetroffen. Hierbij zijn drie mannen en twee vrouwen aangehouden variërend in de leeftijd van 19 tot en met 29 jaar. De verdachten komen uit voornamelijk Tilburg, zo meldt de politie.

Tijdens de inval was er een persoon aanwezig in het pand die op de vlucht sloeg. Met behulp van politiehonden werd de man getraceerd en kon hij alsnog worden aangehouden. De andere verdachten zijn op verschillende plaatsen in Tilburg aangehouden. De politie heeft in totaal 10 doorzoekingen verricht.

De politie heeft de Bergstraat afgesloten vanwege de gevaarlijke situatie ter plaatse, zo meldt politiewoordvoerster Manon Erkens. Omwonenden zijn verzocht de dag ergens anders door te brengen als dat mogelijk is of anders binnen te blijven.

De politie en brandweer zijn met ruim 100 personen aanwezig om het drugslab te kunnen ontmantelen. Dit zal zeker nog de hele dag in beslag nemen, aldus de politiewoordvoerster. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar moeten de manschappen voorzichtig te werk gaan. Bij de productie van XTC wordt onder andere de licht ontvlambare stof aceton gebruikt. Een klein vonkje, bijvoorbeeld door het overgaan van een GSM, kan al een explosie veroorzaken.

Onbekend is nog hoeveel xtc in dit lab geproduceerd kon worden. Eerst moet alles in kaart worden gebracht, voordat daar enig zicht op is. De politie verwacht lopende het onderzoek nog meer aanhoudingen te verrichten.
Provincie:
Tag(s):