woensdag, 18. oktober 2006 - 10:16

Grootschalige controle op en rond de automarkt

Utrecht

Dinsdag werd op de Utrechtse Automarkt door de politie, de douane en de belastingdienst controles uitgevoerd. Dit leverde 113 bekeuringen op, waarvan op de dag zelf al € 5.000,- kon worden geïnd. Er werden 48 personen aangehouden voor onder andere het handelen in voertuigen buiten het marktterrein en het lopen op de snelweg. Eén man die via een sloot langs de Sartreweg probeerde te ontsnappen kon met een nat pak alsnog worden aangehouden.

Rondom het automarktterrein werd ook streng op de naleving van de verkeersregels gecontroleerd. Vijftig verkeersdeelnemers begingen een overtreding en kregen een bekeuring. Op de automarkt zelf werden ook diverse strafbare feiten aangepakt, waaronder de eigenaren van voertuigen met verkeerde kentekenplaten en/of autopapieren.

Tevens trof de politie twee auto’s aan met daarop vervalste kentekenplaten, waarvan er één met een vervalst uitvoerdocument. Tegen de eigenaren die hun voertuig zonder kentekenplaten te koop aanboden werd eveneens proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):