zondag, 12. februari 2006 - 23:56

Grootscheepse controle in binnenstad Enschede

Enschede

De afdeling Enschede-Binnenstad van de politie regio Twente hield in de avond/nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari wederom een veiligheids- en verkeerscontrole. Er werd preventief gefouilleerd en gecontroleerd werd op het bezit van wapens, verkeersgedrag en alcohol- en drugsgebruik. In totaal zijn 2555 mensen gecontroleerd.

Bij de controle zijn geen drugs aangetroffen, echter wel wapens. 14 Messen, twee busjes traangas, een busje pepperspray en een boksbeugel werden ingenomen.

17 bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het ging hierbij om 14 automobilisten en 3 brom- of snorfietsers. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Hoogst gemeten promillage was 1,13 promille. Drie van de automobilisten bleken beginnend bestuurder.
Omdat bij een van de automobilisten, een 35 jarige man uit Delden, ademanalyse niet lukte, werd bij hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Twee mannen werden aangehouden voor belediging. Een 39 jarige Enschedeër werd omstreeks 01.20 uur gecontroleerd op de Marktstraat. Hij weigerde mee te werken aan de preventieve fouillering en schold de agent uit. Hij werd aangehouden, verzette zich hevig en zag kans een van de agenten in het gezicht te slaan. Hij is voor nader verhoor opgesloten en krijgt proces-verbaal.
Een 35 jarige Enschedeër werd om 04.40 uur aangehouden op de Hengelosestraat. Hij schold een politieagent uit toen deze een andere fietser aansprak op het rijden zonder verlichting. De man werd voor de rest van de nacht in het politiebureau opgesloten.
Provincie:
Tag(s):