zondag, 26. november 2006 - 9:02

Grootscheepse ontruiming bij brand in binnenstad

Breda

Bij een brand in een bovenwoning aan de Veemarktstraat in Breda zijn in de nacht van zaterdag op zondag een kapsalon en de woning ernstig beschadigd. Een brandweerman raakte tijdens bluswerkzaamheden gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 00:15 uur maakte een bedrijfsleidster van een nabij gelegen cafe melding van de brand. De politie ging in de directe omgeving van de brand direct over tot ontruiming van enkele cafés met naar schatting zo’n 200 stappers.

De brandweer rukte uit met o.a zes voertuigen, waaronder twee hoogwerkers en gaf de brand bij aankomst de kwalificatie “grote brand�. Bij het ter plaatse komen van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak van het pand. Om 02:10 uur gaf de brandweer het sein brandmeester.

Kort na de melding liet de burgemeester zich ter plaatse informeren. In het stadskantoor riep hij het Gemeentelijk Beleidsteam bijeen om vandaar uit het incident en de werkzaamheden van de hulpdiensten, waaronder Brandweer, politie, GHOR, Bouw en Woningtoezicht van de Gemeente Breda en Stichting Salvage, te coördineren. De bewoners van de woning waren op het moment van de brand niet thuis. Zij hebben elders onderdak gevonden.

Een hotel aan de Grote Markt werd ook ontruimd, de 45 gasten zijn ondergebracht ineen ander hotel. Een brandweerman liep tijdens bluswerkzaamheden enkele brandwonden op en is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij met lichte verwondingen naar huis. De oorzaak van de brand is niet bekend. In de loop van zondag zal gestart worden met een onderzoek.
Provincie:
Tag(s):