woensdag, 26. juli 2006 - 21:51

Grootste jeugdwielerevenement van Europa van start in Assen

Assen

Op maandag 31 juli 2006 gaat Europa's grootste jeugdwielerevenement, de 42e Internationale Jeugdtour van Assen, van start. Gedurende zes dagen zullen meer dan 700 wielrenners in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar het opnemen tegen leeftijdsgenoten uit 14 verschillende landen, waaronder België, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden en zelfs Griekenland!

De Internationale Jeugdtour van Assen is te vergelijken met een mini-Tour de France. De renners strijden net als bij de Tour de France om een aantal truien en rijden elke dag een ander soort wedstrijd. Bij de Internationale Jeugdtour wordt er gestreden om de groene, oranje en natuurlijk de felbegeerde gele trui.

Elk jaar komen er weer vele toppers naar de Internationale Jeugdtour in Assen. Ook dit jaar kan de organisatie een sterke deelnemerslijst presenteren met veel regionale, nationale, maar ook internationale favorieten. Naar verwachting zullen er veel spectaculaire wedstrijden worden verreden en zal het aan het eind van de week zeer spannend zijn wie er met de gele trui naar huis gaat.

Met trots kan er gemeld worden dat de Zweedse damesploeg weer zal zorgen voor een sterk deelnemersveld bij de dames. Daarnaast krijgt de Internationale Jeugdtour van Assen dit jaar voor het eerst bezoek van 3 wielrenners uit Griekenland bij de junioren!

De 42e editie van de Internationale Jeugdtour is nu al ongekend groot van omvang. Met weer een record aantal deelnemers van meer dan 700 is het deelnemersaantal van vorig jaar, 626 wielrenners, ruim overschreden. Daarnaast zijn er drie volle categorieën, categorieën II, IV en de nieuwelingen. Er staan zelfs wielrenners op een wachtlijst om misschien alsnog mee te mogen doen!

De 42e Internationale Jeugdtour van Assen wordt op maandag 31 juli a.s. om 12.00 uur officieel geopend. De renners zullen echter in de ochtend al van start gaan met een spannende 200 m sprint, waarna de eerste gele truien tijdens de opening uitgedeeld kunnen worden. In de middag staat er vervolgens een criterium door het Asserbos op het programma. Voor meer informatie over het programma en ander nieuws kunt u kijken op www.jeugdtourassen.nl.

Naast de spectaculaire wielerwedstrijden biedt de organisatie de wielrenners de mogelijkheid om op de jeugdtourcamping te verblijven. Deze is dit jaar opgebouwd in het dorpje Witten. De jeugdtourcamping is voorzien van alle benodigde voorzieningen. Tevens heeft de organisatie een recreatieprogramma, de mogelijkheid om een massage te krijgen na de zware wedstrijden en een internetcafé ter beschikking gesteld.
Provincie:
Tag(s):