maandag, 24. april 2006 - 14:08

Grootste vangst partydrugs ooit

Maastricht

De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft vorige week tijdens een doorzoeking in een woning in Zuid-Limburg een grote hoeveelheid vloeibare partydrugs aangetroffen. Tot op heden is dit de grootst aangetroffen partij ter wereld in zijn soort, zo meldt de BRZN.

Vorige week heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland in samenwerking met de politiekorpsen in Limburg en de Belgische politie een grootschalige actie gehouden ivm ladingdiefstallen in de eurregio. Tijdens deze actie werden in Zuid-Limburg 4 hoofdverdachten aangehouden in verband met het plegen van ladingdiefstallen in de Benelux en Duitsland.

Tijdens een doorzoeking op één van de locaties trof de politie een groot aantal flesjes aan met een blauwe vloeistof. In 29 verhuisdozen bevonden zich in totaal 13.515 flesjes met het etiket “original 69�. De inhoud van de flesjes is onderzocht door de Afdeling verdovende middelen van het NFI, dat vaststelde dat de inhoud van de flesjes bestaat uit MDMA en een geringe hoeveelheid Amfetamine. De beide harddrugstoffen zijn opgelost in de likeur Blue Curaçao.
MDMA is een harddrug die, evenals de Amfetamine, voorkomt op lijst 1 van de Opiumwet. MDMA is de werkzame stof, die in XTC-tabletten voorkomt.

De totale marktwaarde van de aangetroffen partij harddrugs wordt geschat op ongeveer €135.000,=.
Provincie:
Tag(s):