dinsdag, 16. mei 2006 - 8:15

Grote afvaltransportcontrole op A7

Scheemda

Maandagmorgen is op de A7 bij Scheemda een grote afvaltransportcontrole gehouden. Op twee parkeerplaatsen langs de A7 werden in totaal 148 vrachtautocombinaties gecontroleerd. Hiervan kregen 32 bestuurders een proces-verbaal. Twaalf keer vanwege het ontbreken van een eurovignet, vijf keer voor een te zwaar beladen vrachtauto en vijf keer voor diverse milieu-overtredingen.

In samenwerking met de korpsen Friesland en Drenthe, de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), de douane, de provincie Groningen, de Algemene Inspectie Dienst (AID), het ministerie van Landbouw en het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) was de controle gericht op afvaltransporten, mestvervoer, gevaarlijke stoffen, koelwagens en veevervoer.

Drie chauffeurs kregen een proces-verbaal vanwege het vervoer van gevaarlijke stoffen en bij drie anderen was de lading niet goed vastgezet. Eén chauffeur kreeg proces-verbaal en een rijverbod, omdat hij te lang had gereden. Daarnaast werd een illegale vervoerder, zonder vervoersvergunning, stilgezet. Tenslotte kreeg een chauffeur een verbaal voor het importeren van een paard zonder gezondheidsverklaring en een ander, omdat hij zonder chauffeursdiploma reed.
Provincie:
Tag(s):