zondag, 19. maart 2006 - 11:02

Grote behoefte aan Kledingbank

Maasbracht

Evenals bij de andere humanitaire initiatieven ter bestrijding van de gevolgen van de armoede, neemt ook de druk op Kledingbank Limburg nog steeds toe. Het aantal aanvragen stijgt gestaag en de aanvoer van kleding en schoeisel van vele particulieren en bedrijven overtreft de verwachtingen. Dit laat de Stichting weten.

De sociale voorziening komt mankracht tekort en er is gebrek aan opslagruimte. Initiatiefnemer Ron Verhees liet bij de oprichting van de kledingbank al weten dat de opslagruimte wel eens ontoereikend zou kunnen zijn, als er veel kleding binnen zou komen.

Naast gebrek aan opslagruimte, zit de Limburgse stichting ook om vervoer verlegen. Voor het transport van kleding en schoeisel ontbreekt het nog een bestelwagen, zo meldt de kledingbank.

Daarnaast is er financiële ondersteuning noodzakelijk voor de maandelijkse aanschaf van ondergoed en sokken, want deze kunnen niet “gebruikt� uitgegeven worden. Ook zullen tekorten in bepaalde maten schoenen aangevuld moeten worden en bestaat er behoefte aan persoonlijke verzorgingsproducten zoals o.a. zeep, shampoo en tandpasta.
Provincie:
Tag(s):