zaterdag, 27. mei 2006 - 8:24

Grote brand bij Blokker in centrum van Hengelo

Hengelo

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei 2006 heeft bij de vestiging van Blokker aan de Drienerstraat in het centrum van Hengelo een uitslaande brand gewoed.
De brand in het Blokkerfiliaal was voor de brandweerlieden moeilijk te bestrijden. Het pand kent veel kleine vertrekken en door de hevige rookontwikkeling kon de vuurhaard moeilijk worden bereikt.

De brand sloeg door naar twee naburige panden, de voormalige bioscoop van Hengelo en het Time-Out-filiaal.

Aan de andere zijde van het Blokkerpand bevindt zich een winkel van Intertoys en een chinees restaurant. De brandweer wist een doorslag naar deze panden te voorkomen. De woningen die zich boven het Blokkerfiliaal bevonden zijn uitgebrand. Het gehele pand kan als verloren worden beschouwd.

Omdat er sprake was van een behoorlijke rookontwikkeling verrichte de brandweer voortdurend metingen. De meetresultaten wezen wel op schadelijke stoffen, maar de concentratie daarvan was zo laag dat er geen sprake was van gevaar voor de volksgezondheid. Verder zijn er bij de brand verbrandingsresten vrijgekomen, die over de straten verspreid liggen. De resten bevatten geen asbest en kunnen gewoon in de vuilcontainer worden deponeerd.

Wegens instortingsgevaar is de Drienerstraat ter hoogte van de uitgebrande panden met hekken voor het publiek afgesloten. Binnen dit gebied geldt tot nader bericht een door de burgemeester uitgevaardigde noodverordening.

Om half zes vanochtend heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven. Momenteel zijn brandweerlieden uit heel Twente nog volop bezig met nablussingswerkzaamheden. De verwachting is dat dit nog de hele zaterdag zal duren.
Provincie:
Tag(s):