zondag, 14. mei 2006 - 19:41

Grote brand bij sloopbedrijf

Eindhoven

Zondagmorgen rond 01.30 uur werd er een brand gemeld op het industrieterrein De Schakel nabij de Achtseweg Noord in Eindhoven. Bij het sloopbedrijf Jansen aan de Mispelhoefstraat was wederom brand uitgebroken in de opslag van afvalhout.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Ook was de waterwinning op het terrein niet ideaal. "Deze factoren hebben ervoor gezorgd dat we hebben moeten opschalen naar grote brand", aldus de Eindhovense Officier van Dienst Van den Broek. "Er komen bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrij, maar we willen proberen de rookoverlast richting de wijk Acht zoveel mogelijk te beperken".

Twee crashtenders van de Luchtmachtbrandweer op de Vliegbasis Eindhoven verleenden bijstand aand de gemeentelijke brandweer bij de verzorging van het bluswater. Brandweerkorpsen uit Best, Veldhoven, Oirschot, Mierlo en Leende assisteerden de Eindhovense brandweer. De politie hield belangstellenden op afstand. Eén ambulance stond gedurende de bluswerkzaamheden stand-by.

Over de oorzaak van de brand kon men nog geen uitsluitsel geven. Er vielen geen gewonden. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):