woensdag, 11. januari 2006 - 21:08

Grote brand caravanstalling

Beverwijk

Dinsdagavond, omstreeks 21.00 uur, ontstond een grote uitslaande brand bij een caravanstalling aan de Hoflanderweg. De caravanstalling bevond zich buiten, voor een schuur. Er stonden zes caravans gestald, die alle in rook opgingen. De politie heeft de Hoflanderweg direct op twee plekken afgezet, omdat er naast de hevige rookontwikkeling ook gasflessen explodeerden. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Omstanders werden door de politie op afstand gehouden. Door de hevige rookontwikkeling is ook de Laan der Nederlanden enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. De brandweer gaf tegen 22.00 uur het sein brandmeester. Onderzocht wordt of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen tijdens de brand.

Een getuige zag kort voor het uitbreken van de brand vijf jongens van ongeveer 13 jaar wegrennen bij de caravans. Ze renden weg in de richting van de skatebaan, Hoflanderweg.

Onduidelijk is nog of zij iets met de brand te maken hebben. De jongens en eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Beverwijk via telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De totale schade van de brand is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):