maandag, 6. maart 2006 - 17:00

Grote brand in Amsterdam

Amsterdam

Aan de Asterweg in Amsterdam-Noord is rond 17.00 uur een zeer grote brand uitgebroken in het industriële metaalverwerkingsbedrijf Greif Nederland BV. Volgens een woordvoerder van de brandweer Amsterdam woedt de brand in een opslagplaats voor pallets.

De brandweer rukte met groot materieel uit en kreeg bijstand van omliggende korpsen. De rook die vrijkomt bij de brand trekt over het IJ richting Amsterdam Oost. Het publiek werd door de politie op afstand gehouden.

Uit voorzorg heeft de brandweer een nabijgelegen crèche laten ontruimen. De Tolhuispont is vanwege de rookontwikkeling tijdelijk uit de vaart genomen. Metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen. De loods liep grote schade op.

De brand brak om 16.45 uur uit in een loods aan de Asterweg in Amsterdam- Noord. De brandweer kreeg de melding via de brandmeldinstallatie van het bedrijf. In de loods lagen voornamelijk pallets opgeslagen. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden.

De Adviseur Gevaarlijke Stoffen verrichte metingen om te onderzoeken of er bij de brand gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Dit bleek niet het geval. Vlakbij de loods waar de brand woedde staat een crèche. Hoewel de rook niet over het gebouw trok, is toch besloten tot ontruiming. Er kwam een bus van het GVB ter plaatse die de kinderen heeft weggebracht van de plaats van het incident. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Provincie:
Tag(s):