dinsdag, 28. november 2006 - 22:41

Grote brand in carréboerderij

Gronsveld

In Gronsveld is dinsdagavond rond 20.45 uur brand uitgebroken in een carréboerderij aan de Broekstraat. De brandweer heeft de brand opgeschaald tot grote brand en is met zo’n 40 man ter plaatse om het vuur te bestrijden, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

Op een aantal plaatsen heeft de brandweer het vuur in de boerderij al onder controle. De boerderij was niet bewoond. De brand is complex omdat er veel panden omheen liggen, zo laat de voorlichter weten. De bewoners van twee aangrenzende panden zijn uit voorzorg geëvacueerd, omdat het vuur dreigt over te slaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De bewoners in de buurt wordt geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, aldus de zegsman. De brandweer blijft wel continu metingen hiervoor uitvoeren.

Over de oorzaak valt nog niets te zeggen. Onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten geven. Volgens een omwonende werd de boerderij gebruikt als wietkwekerij. Toen de politie onlangs het pand betrad bleek er al geoogst te zijn.
Provincie:
Tag(s):