donderdag, 28. december 2006 - 9:24

Grote brand in centrum Heerenveen

Heereveen

De hulpdiensten zijn donderdagochtend vroeg massaal uitgerukt voor een grote brand in het centrum van Heerenveen. Omstreeks vier uur brak de brand uit in een horecagelegenheid aan het Breedpad. Het vuur greep snel om zich heen en de brandweer kon niet voorkomen dat de vier omliggende panden ook ten prooi vielen aan de vlammen. Mogelijk is de brand aangestoken. Dit heeft de politie bekend gemaakt nadat diverse getuigen gehoord waren.

De bewoners van deze panden waren reeds gewekt en konden allen een veilig heenkomen zoeken. Hierdoor deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De brandweer van Heerenveen werd bij de bestrijding van de brand ondersteund door de brandweerkorpsen van Skarsterlân, Drachten en Leeuwarden. De brandweer zette onder andere twee hoogwerkers en een in. De politie heeft rondom de brand een aantal straten afgezet.

Om 7.30 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Het Breedpad is afgesloten voor alle verkeer in verband met instortingsgevaar van de gevels van de uitgebrandde panden. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De gemeente Heerenveen heeft donderdagochtend om 11.00 uur de gedupeerden geïnformeerd over de brand en de gevolgen daarvan.
Provincie:
Tag(s):