vrijdag, 14. juli 2006 - 15:04

Grote brand in natuurpark Maasduinen

Bergen

In Nationaal Park de Maasduinen in Nieuw-Bergen is de brandweer met groot materieel bezig om een heidebrand te blussen. Het vuur is waarschijnlijk aangestoken, zo meldt brandweerwoordvoerster Anja van Hoorn. Diverse korpsen uit Noord-Limburg zijn bij de brandbestrijding betrokken.

De brand begon vanochtend. Toen meldden voorbijgangers dat er brand woedde in het park aan de Ceresweg. Toen de brandweer ter plekke was ontstond in de directe omgeving een tweede brand. De brandweer gaf omstreek 10.50 uur het sein brand meester, ongeveer 1 hectare natuurgebied was door het vuur verloren gegaan.

’s Middags werd er een derde brandhaard ontdekt in het natuurpark door een politievliegtuigje. Opnieuw moest de brandweer uit de directe omgeving uitrukken. Deze brand is inmiddels onder controle, zo meldt de woordvoerster en de brandweer is bezig met nabluswerkzaamheden. In totaal is er 3 hectare heidegebied verloren gegaan.

De brand heeft alleen schade aan het natuurgebied aangericht. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Omdat de brandweer er vanuit gaat dat de brand is aangestoken zal er dit weekeinde intensief worden gecontroleerd zowel op de grond als vanuit de lucht, aldus de voorlichtster.
Provincie:
Tag(s):