dinsdag, 15. augustus 2006 - 9:00

Grote brand in Weerter meubelzaak

Weert

Een uitslaande brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag een meubelzaak aan de Maaspoort in Weert grotendeels verwoest. De brand brak rond 01.00 uur uit. Achter in de meubelzaak bevond zich een opslagplaats waarin o.a. tapijten en kunststofmaterialen lagen opgeslagen. Toen die vlam hadden gevat, had dat een enorme rookontwikkeling tot gevolg.

De brandweer had het vuur rond 02.30 onder controle en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden. Deze liepen wel aanzienlijke rook- en roetschade op. De bewoonster van een van die panden heeft met behulp van de brandweer tijdig haar woning kunnen verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De benedenverdieping van de meubelzaak brandde volledig uit. Een boven het pand gelegen automatiseringsbedrijf liep flinke rook-, roet- en waterschade op. De brand was niet ver verwijderd van een schuin achter de meubelzaak gelegen supermarkt. Doordat de de gunstige windrichting sloeg het vuur niet over op deze vestiging.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo meldt de brandweer. De schade loopt in de tonnen.
Provincie:
Tag(s):