vrijdag, 22. december 2006 - 7:57

Grote brand kost leven aan papegaaien

Rijen

Woensdagmiddag zijn bij een grote brand in een in een bedrijfspand annex woonruimte aan de Jo van Ammersstraat in Rijen waarschijnlijk 20 papeagaaien om het leven gekomen. De brand brak uit in de werkplaats van het bedrijf waar elektronische printplaten worden gemaakt. Een van de aanwezigen probeerde de vlammen te doven en liep daarbij lichte brandwonden op aan zijn onderarmen. De man is door het ambulancepersoneel ter plaatse medisch verzorgd en hoefde niet naar het ziekenhuis. De overige werknemers konden zich in veiligheid brengen, waarna het vuur verder om zich heen greep.

De brandweer zette veel materieel en 30 manschappen in om de brand te bestrijden. Het vuur zorgde voor een stevige rookontwikkeling. In het pand waren circa 20 papegaaien, twee katten en een hond aanwezig. De hond en één kat zijn in veiligheid gebracht. Voor de andere dieren wordt het ergste gevreesd.

Bij aanvang van de brand ontstond even commotie omdat er vuurwerk ontplofte. Dit bleek echter een geringe hoeveelheid te zijn die alvast was ingekocht en opgeslagen voor de komende nieuwjaarswisseling. De politie zette tijdens de bluswerkzaamheden de omgeving af en trad verkeersregelend op.
Provincie:
Tag(s):