maandag, 16. oktober 2006 - 22:03

Grote brand legt bedrijven in de as

Weert

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Graafschap Hornelaan in Weert heeft maandagochtend een grote uitslaande brand gewoed. De brand ontstond kort na 10.00 uur in een bedrijf dat plaatmateriaal produceert. De in dat bedrijf opgeslagen productiematerialen zorgden ervoor dat al direct een enorme rookontwikkeling ontstond die tot ver in de omtrek was waar te nemen.

Bewoners van de wijken Molenakker en Boshoven werden gealarmeerd de ramen en deuren te sluiten.

Het plaatmaterialenbedrijf brandde volledig uit. De brandweer kon niet voorkomen dat ook een naastgelegen zaak in kunststof bloemen volledig ten prooi viel aan de vlammen. Het lukte de brandweer overigens wel een in de buurt gelegen loods met schoonmaakproducten voor het vuur te behoeden.

De brandweer Weert kreeg bij het bestrijden van het vuur ondersteuning van de korpsen uit Stramproy, Nederweert, Roermond en Valkenswaard. Het korps Roermond werd ingeschakeld om de brand in een container met lijm te blussen. Hiervoor werd een nieuw blusvoertuig voor het eerst ingezet, dat het korps in Roermond heeft aangeschaft om in te zetten in de toekomstige Roertunnel.

Onbekend is nog hoe de brand is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):