donderdag, 28. december 2006 - 14:47

Grote brand shoarmazaak mogelijk aanslag?

Heerenveen

De politie sluit een aanslag, wraakactie of andere gewelddadige vorm van brandstichting niet uit, als het gaat om de grote brand op donderdagochtend in het centrum van Heerenveen. Volgens getuigen zouden brandende voorwerpen bij tenminste 2 panden naar binnen zijn gegooid. Het gaat hierbij om 2 shoarmazaken, gescheiden door een tussenliggend pand.

Zeker is dat de brand begonnen is bij één van de shoarmazaken, dit pand is volledig verwoest. Van drie andere panden brandden de bovenverdiepingen uit, één daarvan is de andere shoarmazaak. Bij deze horecagelegenheid is duidelijk te zien dat er iets door de ruiten gegooid is.

De politie neemt de zaak zeer serieus en heeft op dit moment 6 rechercheurs op de zaak. Eén van hen is een specialist als het gaat om brandstichtingen. Tevens wordt er een buurtonderzoek gehouden en worden getuigen gehoord. Uit dit onderzoek moet blijken of dat gegooide brandende voorwerpen de oorzaak van de brand is geweest of dat de brand op een andere manier is ontstaan.

Lees ook Grote brand in centrum Heerenveen
Provincie:
Tag(s):