vrijdag, 24. november 2006 - 16:19

Grote gasstoring Oost-Zeeuws-Vlaanderen

Hulst

Een deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen heeft sinds vrijdagochtend te kampen met een grote gasstoring. In de gemeente Hulst betreft het de plaatsen Hulst, Sint Jansteen
Clinge, Nieuw Namen en Heikant. Alle adressen in de omgeving van deze kernen. Daarnaast is ook de kern Koewacht getroffen.

Inwoners van deze kernen worden met klem geadviseerd hun hoofdkraan dicht te zetten. Opgeroepen wordt om alle gasapparaten, zoals CV-ketels en gasfornuizen, uit te zetten!
Dit geldt voor alle inwoners. Ook als er nog gas of een beetje gas uit de kraan komt.

Er is geen reden tot paniek. Mensen die niet thuis zijn, hoeven niet onmiddellijk te reageren. De hedendaagse apparatuur is dusdanig dat er geen problemen kunnen ontstaan.
Iedereen wordt geadviseerd nadere berichtgeving af te wachten.

De oorzaak van het probleem ligt in de toelevering van het gas aan Delta door Gasunie, die vervolgens de gas levert aan de diverse huishoudens, bedrijven, etc. Een en ander wordt veroorzaakt door een probleem in een gasontvangststation van de Gasunie.

Wanneer de gasdruk terug kan worden opgevoerd, dient dit echter gecontroleerd te gebeuren en wel huis-aan-huis omdat er onbeveiligde toestellen aanwezig kunnen zijn. Het huis-aan-huis terug opvoeren van de gasdruk gebeurt om alle risico’s uit te sluiten.

Momenteel wordt er een plan de campagne opgemaakt door Delta om dit proces in gang te zetten. Binnen welk tijdsbestek een en ander zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend.
Wel is duidelijk dat een en ander lang gaat duren.

Omroep Zeeland zal die informatie verstrekken. Ook op de gemeentelijke website www.gemeentehulst.nl wordt deze info verstrekt.

Daarnaast kunt u voor nadere informatie terecht op: Delta tel.nr. 0800-6100.
Provincie:
Tag(s):