zaterdag, 28. oktober 2006 - 12:47

Grote internationale rampenoefening in Wellerlooi

Wellerlooi

In Wellerlooi vond vandaag een grote internationale oefening rampenbestrijding plaats.De ‘ramp’ vond plaats bij het voormalig Valuas College.De praktijkoefening maakte onderdeel uit van de grensoverschrijdende samenwerking in geval van luchtvaartongevallen, zo meldt de gemeente Bergen.

Kreis Kleve en de gemeente Bergen hebben afgesproken om jaarlijks een gezamenlijke oefening te houden.Deze afspraak is gemaakt in de overeenkomst ‘grensoverschrijdende
samenwerking in geval van luchtvaartongevallen op Airport Niederrhein of in de nabije omgeving van het vliegveld’.Vorig jaar vond de oefening plaats op Airport Niederrhein, dit jaar is de ramp in scène gezet in de gemeente Bergen.

Doel van de oefening was om de leerdoelen na te streven.Van belang is dat coördinatie en procedures op elkaar worden afgestemd.Voor de betrokkenen waren daarom enkele verrassingseffecten in de oefening opgenomen.Deelnemers aan de oefening kwamen onder meer uit Kreis Kleve, de gemeente Bergen en diverse hulpverleningsdiensten uit Duitsland en Nederland.

Naast de operationele oefening bij het Valuas College werd in het gemeentehuis van Bergen het Gemeentelijk Actie Centrum (GAC) ingericht. Het GAC coördineert de acties en maatregelen die de gemeente bij een ramp moeten nemen.
Provincie:
Tag(s):