vrijdag, 21. april 2006 - 17:47

Grote opsporingsactie Duits/Nederlandse grens

Donderdag 20 april werd onder de naam “Korridor Fahndung� tussen 17.00 en 23.00 uur voor de achtste keer een internationale grenscontrole gehouden langs de Nederlands – Duitse grens tussen de Dollard in het Noorden en de grens bij Vaals / Aken in het zuiden. Zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde werd door 500 personeelsleden deelgenomen. In Twente werd op een drietal plaatsen een controle gehouden. Bij de grensovergang Denekamp, de grensovergang A1 bij de Lutte en op de N35 tussen Gronau en Enschede.

Door de samenwerkende diensten als Koninklijke Marechaussee, Douane, de AID, de Rijksverkeersinspectie en de Politie Twente, samen met de KLPD, werden in totaal 810 voertuigen met daarbij 1526 personen gecontroleerd.
Er werd een groot aantal processen verbaal voor diverse verkeersovertredingen uitgeschreven.

Vijf vrachtwagenchauffeurs mochten in verband met het overschrijden van de Rijtijdenwet niet verder rijden. Een 6e vrachtwagenbestuurder kreeg door de AIVD een boete van € 1500 opgelegd omdat hij geen doorvoerdocumenten had voor het vervoer van zes paarden. Een drietal bestuurders die met hun voertuigen niet voldeden aan de Wet Vervoer Gevaarlijke stoffen kregen een boete. Dat overkwam ook twee chauffeurs die met de papieren bleken te hebben geknoeid en daardoor valsheid in geschrifte hadden gepleegd.
Voor al deze zaken werd direct een boete opgelegd van in totaal 4950 euro.
Daarnaast werd bij een aantal bestuurders nog openstaande boete's geïnd voor een totaalbedrag van € 1491.

Door de Douane Oldenzaal werden 10450 sigaretten onderschept. De Koninklijke Marechaussee Winschoten onderschepte nog eens 3000 sigaretten. Bij de grensovergang met Elten werd ruim 2500 gram marihuana in een professioneel omgebouwde gastank van een Poolse personenauto aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):