vrijdag, 29. december 2006 - 11:18

Grote politiemacht arresteert inbrekersbende

Utrecht

Op donderdagavond werden vijf verdachten aangehouden bij een grote politieactie. De politie startte een groot onderzoek nadat de afgelopen kerstdagen veelvuldig werd ingebroken in district Utrecht noord. De inbrekers maakten kennelijk handig gebruik van het feit de bewoner elders kerstfeest aan het vieren waren en sloegen hun slag. In veel gevallen werd grof geweld gebruikt om de woning binnen te komen en werd kostbaar goed meegenomen.

De politie startte een groot onderzoek en kreeg een beeld van de vermoedelijke dadergroep. Op donderdagavond werd een grote actie voorbereid en werden aan het eind van de avond invallen gedaan in verschillende woningen in Utrecht en werden vijf verdachten aangehouden in de leeftijd van 13 tot 26 jaar uit Utrecht. Bij huiszoeking werden verschillende goederen aangetroffen waaronder enkele laptops, palmtops, een kluis, digitale camera’s en flatscreens. Veel van deze goederen zijn terug te brengen bij de afgelopen gepleegde inbraken.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Aan deze actie werkten zestig politiemensen mee.
Provincie:
Tag(s):