woensdag, 22. maart 2006 - 18:03

Grote schoonmaak met Cilly Dartell en Loet Visschers

Tilburg

Wethouder Loet Visschers wordt geïnterviewd door Cilly Dartell van SBS6, een jongerenkoor uit Amsterdam zingt het Zing-Nederland-Schoon-lied en de kinderen van basisschool Den Bijstere maken een deel van de wijk Besterd schoon. Deze Opschoonactie wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon en de gemeente Tilburg op vrijdag 24 maart vanaf 13.00 uur.

Doel van de actie is om mensen te wijzen op de problemen rond zwerfafval en de rol die men er zelf in heeft. Vele winkeliers en horeca in de Besterd hebben zich aangemeld voor het plaatsen een extra afvalbak die op vrijdag 24 maart wordt uitgedeeld. Deze bakken worden door hen buiten gezet en door het BAT geleegd.

Deze actie past goed in de koers van de gemeente en de betrokken ondernemers rond de Besterd. De gemeente Tilburg besteedt al geruime tijd aandacht aan veiligheid, beheer en onderhoud van dit gebied. Op maandag 27 maart 2006 tekent burgemeester Ruud Vreeman in de wijk de Besterd het Convenant in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het verminderen van zwerfafval.

Op zaterdag 25 maart vindt de landelijke opschoondag plaats. Een initiatief van de Stichting Nederland Schoon. In die week daaraan voorafgaand worden in verschillende steden activiteiten ondernomen om mensen bewust te maken van zwerfafval. Dit jaar is het thema: Zing Nederland schoon.
Provincie:
Tag(s):