woensdag, 19. juli 2006 - 22:17

Grote stroomstoring na brand in verdeelstation

twente

Door een brand in het schakelstation woensdagavond, is bij Akzo-Nobel in Hengelo een chloorgas gas ontsnapt. Rond 23.00 uur hadden hulpverleningsdiensten een gebied van 1200 meter rond de Akzo geëvacueerd. Rond 00.30 uur was de toestand rond het bedrijf gestabiliseerd en begon men met het afbouwen van de gepleegde inzet.

In een groot deel van Twente met name in Hengelo had men last van de grote stroomstoring die werd veroorzaakt door een brand in een schakelkast. Een groot deel van de gemeenten Hengelo, Borne en Saasveld, maar ook delen van Oldenzaal zaten woensdagavond rond 21.00 uur zonder stroom.

In Hengelo betrof het de wijken Westermaat, Woolder Es, Hasseler Es en Vossenbelt. Ook het mobiele netwerk was in het gebied overbelast waardoor hulpdiensten als politie en brandweer alleen in noodgevallen via 112 waren te bereiken.

Woensdagmiddag kampte de wijk Westermaat-noord in Hengelo ook al met een stoomstoring. Volgens Essent was er toen een stroomkabel beschadigd en uitgevallen. De storing was na een uur verholpen.
Provincie:
Tag(s):