maandag, 10. april 2006 - 9:47

Grote uitgaanscontrole in Roermond en Echt

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grootscheepse controle uitgevoerd in de uitgaansgebieden van Roermond en Echt. De actie vond plaats tussen 22.00 en 04.30 uur en er werden ongeveer 62 medewerkers ingezet, zo meldt de politie.

Zowel de komende als de thuiskerende horecabezoekers troffen die nacht controleposten aan op de in- en uitgaande wegen van Roermond en Echt en in het centrum.

In totaal werden er ongeveer 600 blaasproeven bij bestuurders afgenomen. Hierbij waren acht bestuurders die teveel hadden gedronken. Zij moesten naar het bureau voor een ademanalyse.

De politie schreef 52 boetes uit voor verkeersovertredingen. De overtredingen betroffen vooral het rijden door rood licht en een te hoge snelheid.

Diverse geldboetes werden geïnd, van mensen die bij de controle nog openstaande geldboetes bleken te hebben. Het hoogste bedrag was € 750 euro. Daarnaast werden twee illegale taxi’s bij de controle staande gehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt en de chauffeurs kregen een transactievoorstel aangeboden door justitie van € 2200 euro. Bij een tweede geconstateerde overtreding staat hen een dwangsom van € 20.000 euro te wachten.

Ook werden in het uitgaansgebied enkele personen aangehouden voor baldadigheid. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):