vrijdag, 14. juli 2006 - 14:29

Grote vakantie begint met grote verhuizing

Enschede

Ruim honderd kinderen van basisschool De Noordlinde en basisschool Anna van Buren gaan dinsdag 18 juli kennismaken met hun nieuwe onderkomen in het voorzieningencluster Roombeek. De kinderen geven hiermee het startsein voor de verhuizing. De nieuwe scholen zijn de eerste gebouwen die in het voorzieningencluster Roombeek worden opgeleverd.

In een grote optocht zullen de kinderen van groep 5,6 en 7 vanuit hun oude scholen naar de schoolgebouwen in het voorzieningencluster Roombeek lopen. In het nieuwe kloppende hart van de woon- en werkwijk vindt symbolisch de sleuteloverhandiging plaats en wordt op spectaculaire wijze een start gemaakt met de verhuizing van beide basisscholen. Ook zal basisschool De Noord-linde haar naam veranderen en verder gaan onder de naam OBS Roombeek.

Met de verhuizing van beide basisscholen worden de eerste gebouwen in het voorzieningencluster Roombeek opgeleverd. Het nieuwe jeugdhonk voor kinderen van 10 t/m 18 jaar, dat naast de scholen ligt, wordt dinsdag ook opgeleverd. In totaal gaan zo’n 18 organisaties van het voorzienin-gencluster gebruik maken. De overige gebouwen in het grootschalige bouwproject worden eind 2006 opgeleverd, de officiële opening staat gepland in april 2007.

Het voorzieningencluster is een gezamenlijk project van woningcorporatie De Woonplaats en de gemeente Enschede en wordt het nieuwe hart van de wijk Roombeek. Een verzameling gebouwen die met hun eigen karakter samen een duidelijke eenheid vormen. Verenigingen, basisscholen, winkels, kinderdagverblijven, horeca, zorgwoningen, kortom alles wat een buurt bruisend maakt, krijgt in het voorzieningencluster zijn eigen plaats. Het wordt een plek in de nieuwe wijk Roombeek waar de bewoners van de buurt, inwoners van Enschede en omstreken zich thuis zullen voelen.
Provincie:
Tag(s):