maandag, 1. mei 2006 - 17:11

Grote vangst bij wapencontrole

Bij een wapencontrole heeft de politie gister drie personen aangehouden en flink wat, in Nederland verboden, wapens in beslag genomen. De controle vond plaats bij Hazeldonk en bij de grensovergang van de A12/A4 bij Ossendrecht. De controle maakte deel uit van een internationale wapencontrole, onder leiding van de Belgische Federale Politie.

In de Belgische plaats Ciney, werd op 30 april een wapenbeurs gehouden. Door nauwe samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie op het gebied van informatie-uitwisseling, konden bezoekers die terugkwamen van de beurs bij de grens worden gecontroleerd. In Nederland was dat op drie plaatsen, naast de twee eerder genoemde, ook bij Maastricht. Ook Duitsland, Frankrijk, Belgie en Luxemburg hielden dergelijke controles.

De actie duurde van 13:00 uur tot 20:00 uur. In totaal zijn bij Hazeldonk en Ossendrecht achttien auto’s gecontroleerd. In tien gevallen was het raak. Zeven personen kregen een proces-verbaal en konden doorrijden en drie personen zijn in verzekering gesteld. Dit betrof een 64-jarige man uit Amsterdam, een 21-jarige man uit Rockanje en een 56-jarige man uit Spijkenisse. Allen moesten hun spullen inleveren.


De politie trof bij verschillende bestuurders de voegden verboden wapens aan:

  • Patroonhouders voor machinepistolen
  • Verschillende soorten geweren
  • Verboden boksbeugel + ingebouwde katapult
  • Verschillende soorten pistolen, zoals alarmpistolen, een balletjespistool en een seinpistool.
  • Noodsignaal munitie
  • Een revolver
  • Munitie voor pistolen
  • Imitatiewapens, gelijkend op een machinepistoolDeze wapens zijn volgens de wet Wapens en Munitie in Nederland verboden, maar in veel andere landen wel verkrijgbaar. Het is de politie er veel aan gelegen wapens in beslag te nemen. Natuurlijk de ‘echte’ vuurwapens, maar ook nepwapens. Deze nepwapens worden veel gebruikt bij overvallen en zijn niet te herkennen als nep.
Provincie:
Tag(s):