zondag, 24. september 2006 - 15:07

Grote veiligheidscontrole

Enschede

Door de Politie Twente werd vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur tot zaterdagmorgen 05.00 uur een grote veiligheidscontrole gehouden. Het doel van de controle was de veiligheid en de openbare orde te handhaven. Er werd gecontroleerd op verkeersovertredingen, het bezit van verdovende middelen, wapens etc. De controle vond plaats aan de grens met Glanerbrug, Gronau en op de N35.

De controle werd door de politie Twente uitgevoerd in samenwerking met de Duitse politie, de Koninklijke marechaussee, de Douane, de Inspectie voor verkeer en waterstaat, Rijkswaterstaat en de Parketpolitie.

Tussen 14.30 uur en 22.00 uur werden meer dan 700 voertuigen gecontroleerd. Aan de grensovergang bij Glanerbrug werden boetes uitgeschreven voor de volgende overtredingen:
5 keer voor het niet dragen van de gordel, 2 keer omdat de APK van het voertuig was vervallen, 6 keer omdat men geen kentekenbewijs kon tonen. Verder 1 keer voor het onnodig voeren van mistlichten, 1 keer voor het rijden zonder geldig rijbewijs, 4 keer met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting.

Op de locatie Gronausestraat werd gecontroleerd tussen 22.30 uur tot 4.00 uur. Daar werden boetes uitgeschreven voor:
het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2), 1 keer voor het niet dragen van de gordel, 5 keer aan bestuurders van een fiets die geen verlichting voerden, 1 keer onnodig geluid veroorzaken. Deze ‘sirene’ werd in beslag genomen.
Ook werd verbaliserend opgetreden voor het volgen van de verboden richting (1). Een Duitser werd uitgezet omdat hij geen paspoort had.

Op de N 35 werd tussen 22.00 uur en 5.00 uur gecontroleerd. Daar werd ook een speurhond bij ingezet. In totaal werden hier 317 voertuigen gecontroleerd.

Twee Duitse mannen in een personenauto werden aangehouden omdat zij in het bezit waren van wapens. Één van hen had een ploertendoder bij zich en de ander een valmes. De mannen deden afstand van de wapens en kregen beiden een boete van 130 euro. Na betaling van de boete werden ze in vrijheid gesteld.

Een 27 jarige man uit Meschede (Duitsland) had een gas-alarmpistool meegenomen. Hij werd aangehouden en ingesloten. De man kreeg een boete gekregen van 220 euro. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Omstreeks 00.10 uur werd een personenauto gecontroleerd met daarin met vier personen (27-jarige man uit Munster, 20-jarige vrouw uit Otwock (Polen), 33 jarige vrouw en 26 jarige man uit Munster). In de auto werd een plastic tas aangetroffen met naar schatting 2000 pillen. De personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar zij werden opgesloten. Allen zijn in verzekering gesteld. De Politie Twente stelt een nader onderzoek in.

In totaal moesten 224 bestuurders een blaastest afleggen. Tegen drie bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij teveel alcohol hadden gedronken.
Provincie:
Tag(s):