dinsdag, 21. maart 2006 - 17:10

Grote wapenvondst in Meppel

Meppel

De politie van Meppel heeft dinsdag bekend gemaakt dat zij in januari een grote wapenvondst heeft gedaan. Een 29 jarige inwoner van Zwolle wordt beschouwd als hoofdverdachte. Hij is begin maart in Arnhem door een arrestatieteam aangehouden. Tijdens zijn aanhouding had de man geen vuurwapens bij zich.

Eind januari kreeg de politie een tip over wapens die in een berging in een kluis zouden liggen. De berging werd opengebroken en de daarin aangetroffen afgesloten kluis werd in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. Op dat moment werden er geen aanhoudingen verricht. Nadat de kluis was geopend bleken daarin o.a. negen automatische vuurwapens, acht vuistvuurwapens, twee schietpennen, veel munitie, houders en geluidsdempers te zitten.

Uit het politieonderzoek bleek verder dat de huurster van de berging deze beschikbaar had gesteld aan een kennis. De vrouw wist niet wat er in de berging stond. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat zij niets met de gevonden wapens te maken heeft gehad.

De 29 jr. man uit Zwolle, die volgens de vrouw de berging in gebruik had, werd begin maart door een arrestatieteam aangehouden. Hij bleek, na ontdekking van de kluis, te zijn ondergedoken in Arnhem.
Provincie:
Tag(s):