zondag, 17. september 2006 - 16:41

Grote zoekactie naar 2-jarig kind

Tilburg

Zaterdagavond 16 september heeft de politie een grote zoekactie op touw gezet naar een vermist 2-jarig jongentje. Het kind ontsnapte rond 19.00 uur aan de aandacht van zijn ouders. Dat gebeurde tijdens het bezoekuur in het Twee Steden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan. Nadat eerst familie en medewerkers van het ziekenhuis hadden gezocht, werd ook de politie ingeschakeld.

De Officier van Dienst coördineerde de zoektocht waarbij het ziekenhuis minutieus werd doorzocht. Verder is ook de hulp van speurhondgeleiders en de brandweer ingeroepen. Duikers stonden stand-by en er is overwogen om een helikopter met infrarood camera’s of warmtebeeld camera’s te laten zoeken. Het zicht was daarvoor echter te slecht. Circa 2.000 Tilburgers kregen in de vooravond via hun mobiele telefoon een SMS-Alert bericht met de vraag om uit te kijken naar het kind.

Met het project SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. Een gericht sms-bericht gecombineerd met politie-inzet in de betreffende wijk levert vele extra ogen en oren op.

Rond 23.55 uur troffen agenten het kind aan in de binnentuin van het ziekenhuis. Hij had zich verstopt onder de struiken en was daar in slaap gevallen. Uiteraard waren de ouders dolblij. Namens hen bedankt de politie alle hulpverleners, maar ook de burgers die reageerden op het SMS-Alert bericht, voor hun inzet.

Tot slot is er een afloop sms-bericht gestuurd naar alle 2.000 Tilburgers die eerder op de avond een oproep kregen van de politie.
Provincie:
Tag(s):